START/STOP

scrolldown
tune-widget

START/STOP UITSCHAKELEN

Wat is Start/Stop

Start/stop-technologie, ook bekend als auto-stop-start, idle-stop, etc., is een relatief nieuwe functie die is ontworpen om autobezitters te helpen brandstof te besparen. Wanneer u vastzit in het verkeer, schakelt het systeem de motor uit, waardoor brandstof wordt bespaard die anders verloren zou gaan wanneer de auto stilstaat.

Prijs: €175,-*

* ex. btw.

Voordelen Start/Stop uitschakelen/verwijderen

 • Meer kilometers
  Voor wie in gebieden met druk verkeer woont, of vaak in een file staat kan de start/stop een voordeel opleveren. Sommige eigenaren melden dat ze tot 12 procent besparen. Hoewel het waarschijnlijk zinvol zou zijn om start/stop alleen te gebruiken tijdens lange wachttijden en niet tijdens stop-and-go situaties.
 • Beter voor het milieu
  Wanneer u uw motor uitzet, heeft u natuurlijk geen uitstoot. Volgens studies kan start/stop tot 15 procent minder uitlaatgassen veroorzaken. En elke molecule koolstofdioxide die niet in de atmosfeer terechtkomt, is goed voor het milieu.

Nadelen Start/Stop uitschakelen/verwijderen

 • Slijtage
  Veelvuldig starten en stoppen kan zijn tol eisen op sommige onderdelen, hoewel deze onderdelen in de meeste voertuigen zijn versterkt om het extra werk aan te kunnen.
 • Het kan echt vervelend worden
  Niet alle bestuurders kunnen wennen aan de technologie, en het voortdurend in- en uitschakelen van de motor kan ronduit vervelend worden. Hopelijk kunt u, als u er eenmaal aan gewend bent, gewoon genieten van de voordelen voor het milieu en vooral voor uw brandstofverbruik.

Rica heeft 200 dealers wereldwijd in 29 landen

Rica Tuning afspraak

Maak nu een afspraak bij Rica Engineering voor een welverdiende upgrade voor uw auto of stuur ons een bericht voor meer info of vragen! Voor het maken van een afspraak vul dit formulier in of neem rechtstreeks contact op met uw lokale Rica dealer. U vindt een overzicht van alle Rica locaties op rica.nl/rica-locaties.